Emneoversigt

 •  Velkommen til Innowells prøvemodul

 • Prøvemodul Sundhedsfaglig Grunduddannelse

  Velkommen til et lille prøvemodul i vores sundhedsfaglige grunduddannelse som indeholder følgende 5 fag:

  • Anatomi og fysiologi 200 lektioner
  • Sygdomslære og farmakologi 110 lektioner
  • Psykologi 50 lektioner
  • Introduktion til alternative behandlingsformer 50 lektioner
  • Klinikvejledning og klientbehandling 10 lektioner

  Dette prøvemodul indeholder kun en lille del af uddannelsen, og skal blot give dig en lille indsigt i hvordan fjernundervisning foregår gennem Innowell. Du kan godt afprøve dette modul selv, ved blot at følge læreplanen herunder trin for trin, men vi anbefaler, at du i stedet ringer til vores søde studievejledere for en guidet instruktion via telefon. En guidet instruktion vil sikre, at du får den mest virkelighedsnære oplevelse af at studere gennem Innowell. Når man studerer hos Innowell foregår dette nemlig altid, som et tæt og nærværende lærer-elev-forhold, hvor vi hjælper dig gennem hele uddannelsen. Studievejledningen kan kontaktes på 98901080 mandag-torsdag.

  Under instruktionen via telefon, vil vi bl.a. vise dig de mange pædagogiske muligheder som findes i Innowells fjernundervisning, fx elektronisk opslagsværk, højtlæsning, eksamensformen, afspilning af video, aflevering af opgaver, test af paratviden med mere.

  For at afprøve vores forskellige opgaveformer ved fx at lave en opgave med tidsbegrænsning skal du være logget ind på dette prøvemodul. Du kan logge ind øverst til højre med e-mail-adressen "tester@innowell.net" og koden "testerkode"

  Du skal være opmærksom på, at du i vores prøvemoduler ikke vil modtage retursvar på opgaver, test m.m. fra vores undervisere, da du i prøvemoduler er logget ind som en anonym test-bruger.

  For at få den bedste IT-oplevelse af vores prøvemoduler, kan vi anbefale, at du afprøver dette fra en computer og benytter browseren Google Chrome.

  Følg nu blot prøvemodulerne herunder og husk, at vi altid kun er et opkald fra dig, hvis du har spørgsmål undervejs.

  Rigtig god fornøjelse.

  Med venlig hilsen 

  Studievejledningen

 • Pensum til Sundhedsfaglig Grunduddannelse

  Pensum på Sundhedsfaglig Grunduddannelse kan bestå af bogmateriale, udleverede filer, videomateriale, podcasts, links m.m.

  Du finder en beskrivelse af pensum øverst i dit klasseværelse i hvert af dine fag. Dvs. at når du fx. går ind i det klasseværelse, som hedder anatomi og fysiologi, så vil du øverst se hvilken bog du skal benytte i netop dette fag, og ved hvert emne er det nøje beskrevet, hvilket materiale du skal tage udgangspunkt i. 

  I fagene anatomi/fysiologi og Sygdomslære/farmakologi tages udgangspunkt i bogen:
  Menneskekroppen af Steve Parker 

  I psykologi tages udgangspunkt i bøgerne:
  Samtale med Sigte af Stina Rosted
  Psykologiens Veje af Ole Schultz Larsen

  I de øvrige fag på Sundhedsfaglig Grunduddannelse er pensum at finde i klasseværelserne. 

  Du vil undervejs i dit studie møde frivilligt materiale, frivillige teste osv. som alt sammen kan være med til at supplere din allerede opnåede viden - og måske lette forståelsen af det obligatoriske pensum.

  Menneskekroppen af Steve Parker samtale med sigte af Stina Rosted psykologiens veje læreplan 2017 af ole schultz larsen

   

 • Studieforberedelse

  Læring afhænger ikke kun af undervisningsmaterialet. Specielt på et e-learnings studie har man ansvar for egen læring. Man husker bedre sit pensum ved at lave notater undervejs, høre sig selv, eller fremlægge sin tilegnede viden for andre. Afprøv nogle forskellige metoder og vaner, og find ud af hvad der fungerer bedst for dig.

  Her kan du læse Innowells guide til studieforberedelse. Guiden omhandler blandt andet teknikker til motivation, koncentration, indlæring, læsning, hukommelse og notattagning, samt latinvejledning. Du skal ikke aflevere besvarelser på spørgsmålene sidst i dette dokument. 

  Når du har læst dokumentet: "Studieforberedelse" afslutter du med at gennemføre: "Klar-parat-studiestart". Du finder mere information ved at klikke på "Klar-parat-studiestart".

  Innowell e-learning: Anatomibegreber omkring retningsbestemmelser

 • Anatomi og fysiologi

  Materiale: "Menneskekroppen" af Steve Parker
  Videomateriale: Innowell e-learning: Hudens opbygning

  I anatomi og fysiologi lærer du anatomien og fysiologien i kroppens forskellige organsystemer at kende. Du får en forståelse for hvordan kroppen hænger sammen og hele tiden påvirkes af forskellige faktorer.

  Her får du et lille kig til, hvordan et emne som integumentærsystemet (Hud, hår og negle) fx. kan være opbygget i studiet anatomi og fysiologi.

  Dette system omhandler huden, hår og negle, da de alle består af den samme type celler. Fælles for dem er, at de er nogle af de hurtigst fornyende celler i kroppen. Denne spændende egenskab er nødvendig, da de i langt større grad slides end kroppens indre celler. Ved at kigge på huden, kan man lynhurtigt danne sig et overblik over, hvordan en person har det. Derfor er huden yderst interessant. Hudens vigtigste funktion er at være første barriere mod indtrængende farer. Derudover skal huden sørge for, at den store væskemængde i kroppen ikke fordamper. Dette og meget mere om hudens opbygning kan du lære mere om herunder. 

  1. Læs: "Hud, hår og negle" i Menneskekroppen side 144-150.

  2. Se filmen: Hudens opbygning

  3. Lav testen under videoen: Hud, hår og negle (integumentærsystemet)

  Innowell e-learning: Hudens opbygning

 • Sygdomslære og farmakologi

  Materiale: "Menneskekroppen" af Steve Parker
  Videomateriale: Innowell e-learning: Hormonsystemet

  I faget sygdomslære og farmakologi lærer du om symptomer og behandling af de mest kendte sygdomme i alle kroppens organgsystemer. Du lærer at forstå mekanismen bag sygdommenes udvikling og konsekvenser.

  Her får du et lille eksempel på emnet hormonsystemet i faget sygdomslære og farmakologi, og et eksempel på, hvordan en tilhørende arbejdsbog kan være.

  1. Læs: Hormonsygdomme s.109-111

  2. Se video: Hormonsystemet

  3. Lav arbejdsbogen under videoen: Hormonsystemet 

  Innowell e-learning: Hormonsystemet

 • Psykologi

  Materiale: "Psykologiens veje" af Ole Schultz Larsen. 
  Videomateriale: "Den mangfoldige psykologi" af Anders Schunck

  I faget psykologi lærer du at forstå, de mekanismer der gør at vi reagerer som vi gør, du lærer betydningen af tydelig kommunikation, hvordan vi mennesker påvirkes af stress og meget mere, som er relevant i både i professionelle og private relationer. 

  Herunder får du et lille indblik i første modul i faget psykologi:

  Introduktion til psykologi

  1. Se filmen: Den mangfoldige psykologi
  2. Læs: Den mangfoldige psykologi:
   • Psykoanalyse
   • Behaviorisme
   • Evolutionær psykologi
   • Eksistentiel og humanistisk psykologi
   • Kognitiv psykologi
   • Socialpsykologi
  3. Læs: Arv og miljø - ens og forskellige
  4. Læs: Naturvidenskab, humanvidenskab og samfundsvidenskab
  5. Læs: Psykologiske fagområder

   

  Lav testen under videoen: Den mangfoldige psykologi

  Den mangfoldige psykologi

 • Introduktion til alternativ behandling

  Materiale: "Pensum til alternativ behandling" - findes i studiet.

  alternativ behandling Den alternative verden er ekstremt stor, og det er nemt at blive vildledt af overdrevent positive kilder som lovpriser en behandlingsform uden nogen former for videnskabelig/teoretisk baggrund. Omvendt vil du sikkert også støde på kilder, som beskriver alle former for alternativ behandling som humbug og kvaksalveri. 

  I dette fag lærer du at sortere i kilder, søge evidens for alternativ behandling og sætte det hele i perspektiv, indenfor de rammer som lovgivningen udsteder.

  Du får her et lille indblik i "introduktion til alternativ behandling":

  1. Læs: Pensum til andre alternative behandlingsformer.

  2. Lav testen: Introduktion til alternativ behandling. 

 • Klinikvejledning og klientbehandling

  Materiale: Databeskyttelsesforordningen - øvrigt pensum findes i studiet.

  I faget klinikvejledning og klientbehandling kommer du bl.a. ind på databeskyttelsesforordningen, begreber som "kvaksalveri" og meget andet. Faget giver dig et godt indblik i både dine muligheder, men også forpligtelser ift journalføring, behandling af klientdata m.m. Faget er inkluderet pensummateriale og indeholder desuden videomateriale, frivilligt materiale m.m.

  Innowell e-learning: Introduktion til klinikvejledning og klientbehandling • Vil du vide mere?

  Dette var et lille uddrag fra vores Sundhedsfaglige Grunduddannelse som indeholder de 5 basisfag:

  - Anatomi og fysiologi
  - Sygdomslære og farmakologi
  - Psykologi
  - Introduktion til alternativ behandling
  - Klinikvejledning og klientbehandling

  Har du lyst til at vide mere om vores kursus, så klik på billedet for at læse mere eller ring til vores studievejledning på telefon 98901080 man-tors 9-16.